Donaţii pentru o expoziţie inedită la Muzeul Judeţean Olt

Viata in epoca de aur

Viata in epoca de aurMuzeul Judeţean Olt strânge pentru o expoziţie ce readuce în actualitate viaţa din perioada comunistă.

 

Reprezentanţii Muzeului Judeţean Olt doresc să organizeze o expoziţie inedită: „Viaţa în epoca de aur”

 Muzeul strânge deja donaţii pentru desfăşurarea acestui eveniment iar, la aproape două săptămâni de la lansarea apelului, au fost donat zeci de obiecte. Un televizor, o vioară, un radio pick-up, două perechi de schiuri, o undiţă, cărţi, mileuri, jucării, tablouri, unul dintre ele chiar şi cu dictatorul Nicolae Ceauşescu, şi multe alte lucruri din vremea comunistă deja au fost donate muzeului, însă în continuare oltenii sunt aşteptaţi să facă donaţii.

„Nimeni nu poate scoate perioada comunistă din istoria noastră recentă. Vă invităm așadar să retrăim pas cu pas epoca în care părinții noștrii au trebuit să ne crească muncind în trei schimburi, iar noi generația copiilor «decreței» sau a celor cu «cheia la gât» să ne găsim «pasiuni» precum cititul, muzica, șahul, colecționarea de timbre poștale, surprize din pachetele de gumă de mestecat, cartoane din cutiile de chibrituri, capace de sticle, practicarea unor sporturi, participarea la construirea de navomodele și rachetomodele, confecționarea ierbarelor, insectarelor și a caietelor tip oracol…”, a declarat Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt.

„Primim astfel de donații, dacă doriți să fiți între «muzeografii» care vor scrie scenariul unei expoziții de genul «Viața românilor în perioada comunistă». Copiii noștri trebuie să afle cum au trăit părinții lor chiar dacă unii o să creadă că «am trăit în preistorie»”, a încheiat directorul Muzeului Judeţean Olt.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d