Icoana – fereastră către suflet

expozitie icoane

expozitie icoaneMuzeul Județean Olt găzduiește expoziția cu vânzare „Icoana – fereastră către suflet”, semnată de artistul și creatorul popular Dan Horgan. Vernisajul a avut loc marți, 23 aprilie.

 

Expoziția va fi deschisă până la data de 31 mai 2019.expozitie icoane Dan Horgan

Pasionat de arta populară autentică, creatorul, originar din Bârlad, Dan Horgan are atestat de restaurator lemn. Ulterior a obținut și atestatul de expert în restaurarea și conservarea lemnului etnografic, fiind unul dintre foarte puțini experți în acest domeniu din țara noastră. Având în spate 27 ani de carieră, timp în care a participat la toate manifestările importante de gen din țară, este, în același timp, și un îndrumător pentru noua generație, fiind profesor la Clubul Copiilor „Spiru Haret“ din Bârlad.

„Toate lucrările prezentate în cadrul expoziție poartă amprenta emoțională a relației divine dintre om și Dumnezeu, în și deasupra existenței. Întâlnirea cu lucrările create de Dan Horgan reușește pe deplin să producă admiratorului un autentic miracol, inducând fără de veste o veritabilă întoarcere în noi înșine.

Vă invităm cu drag să ne treceți pragul pentru a ne bucura de originalitatea și unicitatea lucrărilor expuse, întru îmbogățirea emoțională și spirituală, pentru a întâmpina Paștele mai curați si mai pioși”, a declarat dr. Laurențiu Guțică, manager al Muzeului Județean Olt.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura