Începe Festivalul Rural de Teatru pentru Copii

teatru pentru copii

teatru pentru copiiCei mai buni elevi actori din mediul rural din județul Olt au intrat în competiție, Festivalul Rural de Teatru pentru Copii fiind în această perioadă în faza organizării etapelor zonale.

 

Micii actori din mediul rural vor urca pe scenă cu dorința de a arăta că sunt cei mai buni. Festivalul dedicat lor este organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, prin Secția: Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu IȘJ Olt și primăriile celor cinci centre zonale – Nicolae Titulescu, Bobicești, Vădastra, Giuvărăști și Colonești.

Festivalul se află la ediția a IX-a, iar sâmbătă se va desfășura competiția din zona Nicolae Titulescu. 

Atelierele de teatru”, se organizează sâmbătă, 6 aprilie, începând cu orele 10.00, la Căminul Cultural Nicolae Titulescu.  În concurs s-au înscris 15 ateliere de teatru din localitățile arondate acestei zone. Festivalul concurs se va desfășura pe două secțiuni: monolog și scenetă. Se vor acorda diplome și premii iar câștigătorii calificați pe primele trei locuri, la ambele secțiuni, se vor prezenta în etapa finală, care va avea loc în toamnă, la festivalul județean, alături de câștigătorii celorlalte zone”, transmite referentul Romică Prioteasa.

Juriul va puncta talentul actoricesc, stăpânirea limbajului scenic, armonizarea interpretării actorilor și inventivitatea. Anul trecut, cei mai buni 15 mici actori au fost recompensați cu o tabără de creativitate.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura