Obiect RAR la Muzeul Județean Olt

Oltenii și nu numai, iubitori de cultură și de istoria unor obiecte interesante, din mai multe epoci istorice, descoperite pe teritoriul județului, sunt invitați la Muzeul Județean Olt pentru a admira Obiectul Săptămânii, un opaiț rar, descoperit la Acidava (Dacia Inferior / Enoșești – Piatra Olt, jud. Olt) în anul 1999.

“În expoziția de arheologie a Muzeului Județean Olt se păstrează un opaiț rar, descoperit la Acidava (Dacia Inferior / Enoșești – Piatra Olt, jud. Olt) în anul 1999. Corpul este rotund, discul este concav, baza este plată și este prevăzut cu trei ciocuri, cu orificii de ardere relativ înguste; culoare cărămizie; lipsește toarta. Restaurare: Ion Marinică. Dimensiuni: L = 81,6 mm; l = 84,5 mm; H = 30,7 mm. Context: Acidava 1999, S V, c. 9, -0,60 m. Datare: prima jumătate a secolului al III-lea p. Chr.
Vă invităm să vizitați Muzeul Județean Olt, pentru a afla istoria unor obiecte interesante, din mai multe epoci istorice, descoperite pe teritoriul județului.” a transmis Florin Ciulavu – arheolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura