‘Plaiurile Oltețului’, premiul I la Sighetul Marmației

osica ansamblu

osica ansambluAnsamblul  din Osica de Sus a câștigat marele premiu la Festivalul Internațional de Folclor ‘Am fost ș-om fi’ ce a vut loc la finalul săptămânii  la Sighetul Marmației. Oltenii noștri s-au intercut in talent cu alt 30 de ansambluri din Ucraina, Lituania, Polonia, Republica Moldova și România

La intoarcere, acasă, copiii pregătiți de coregraful  George Ghiță a lu’ Porumbelu  ca niste eroi. Artiștii olteni, din Ansamblul ‘Plaiurile Oltețului’ au intercut ansambluri din: Olt, Brăila, Gorj, Satu Mare, Botoșani, Bihor, Covasna, Buzău, Bistrița Năsăud, Suceava, Cluj, Sălaj, Prahova și Timiș.

Festivalul Internațional de Folclor „Am fost ș-om fi” se află la cea de-a XXI-a ediție, în cadrul acestuia, în fiecare an, ansambluri din străinătate și din țară etalându-și costumele populare specifice, cântece, instrumente muzicale, dansuri și obiceiuri tradiționale autentice. Evenimentul este dublat de o sesiune de comunicări pe tema tradițiilor, dar și de parada portului popular, acțiuni culturale ca expoziții de artă sau concerte și reprezentații muzicale.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura