,,Romanați Trail Run”, ediția a III-a va avea loc în mai

Fundatia Judeteana pentru Tineret Olt, Club Rotary Caracal, Primăria Municipiului Caracal, organizează concursul de alergare ,,Romanați Trail Run”, ediția a III-a.

Startul se va da în Parcul ,, Constantin Poroineanu” din Caracal, în data de 11 MAI 2024.

Inscriere SEMIMARATON 22 K / CROS 11 K / CROS 5 K
”Dat fiind scopul caritabil al evenimentului nostru, fiecare concurent va achita prin virament personal, in termen de 3 zile lucratoare de la inscriere, o contributie a carei valoare este unica pentru toate cursele si anume 75 lei / concurent”, anunță organizatorii.

Clubul Rotary Caracal, Primaria Municipiului Caracal si Fundatia Judeteana pentru Tineret Olt in calitate de ORGANIZATORI, organizează în data de 11 mai 2024 competiţia sportivă „Romanati Trail Run” – editia a II-a, denumită în cele ce urmeaza “COMPETIŢIE”.
Scopul COMPETIŢIEI
A- Atragerea a cat mai multor copii, tineri, adulti, catre practicarea in general de activitati sportive, de echipa sau individuale. Mens sana in corpore sano, spune un dicton latin care reprezinta si azi motto-ul dupa care ar trebui sa ne ghidam cu totii. Miscarea fizica in aer liber sau intr-o sala de sport, fie si numai pentru cateva ore pe saptamana, imbunatateste randamentul intelectual si reda tonusul fiecaruia dintre noi. In acelasi timp, miscarea fizica creeaza o armonie intre trup si suflet. Practicarea sportului are scopul de a promova in special: dezvoltarea mentala, fizica si sociala; intelegerea valorilor morale si ale spiritului sportiv, ale disciplinei si regulilor; respectul fata de sine si fata de ceilalti, inclusiv fata de grupurile minoritare; invatarea spiritului de toleranta si de raspundere (prin asumarea ,de exemplu, a sarcinilor legate de organizare), elemente esentiale in viata unei societati democrate; dobandirea stapanirii de sine.
B- Incepand cu anul acesta, competitia „Romanati Trail Run” va deveni un eveniment caritabil, in sensul in care cea mai mare parte a banilor stransi din contributia de participare, vor fi folositi pentru a sustine o cauza in care credem cu tarie si anume: crearea unor conditii propice pentru educatia si integrarea sociala a copiilor din mun Caracal.
DATA, TRASEUL SI PROGRAMUL COMPETIŢIEI
COMPETIŢIA se va desfăşura în ziua de 11 mai 2024, în mun Caracal si imprejurimile acestuia. Traseele de Semimaraton si Cros 10 K,vor avea startul în Parcul Constantin Poroineanu, zona Monumentului 1848, urmand aleea Bibian pe partea dreapta, pe langa Clubul sportiv Scolar, pana la Intrarea Stadion, iesire in Strada Strandului traversare PE TRECEREA DE PIETONI, urcare pe baraj si parcurgerea acestuia spre dreapta pana la cursul Baltii Gologan, continuarea pe partea dreapta a cursului Baltii Gologan, pana in zona Canalului mare de irigatii, de aici traseul de Cros 11 K se indreapta catre barajul baltii Liiceni si se intoarce catre sosire pe cursul Baltii Gologan, iar cursa de Semimaraton continua pe langa principalele canale de irigatii spre Gara CFR Grozavesti, pana in preajma garii, dupa care traseul deviaza in stanga pe drum agricol catre Sat Grozavesti, traversare pe strada Islazului peste DC 150 pana la bratul al doilea al Baltii Draghiceni, urmarirea cursului apei pe partea dreapta a vaii pana la Barajul Baltii Draghiceni, (intersectarea DC 140, str Iazului), in continuare traseul urmeaza partea dreapta a Baltii Liiceni pana la Baraj si intersectia cu DC 150, dupa care traseul urmareste cursul Baltii Gologan, pe langa stane, pana la barajul de la Stadion, intrarea in parc pe Aleea Bibian si parcurgerea acesteia pe partea dreapta pana la zona de SOSIRE (Monument 1848).
Cursa de Cros 5 K, se va desfasura in interiorul parcului Constantin Poroineanu, cu ora de start 10.15
Evenimentul de alergare destinat Copiilor, se va desfasura tot in interiorul Parcului Constantin Poroineanu la aceeasi data, 11 mai 2024, iar Regulamentul de concurs, modalitati de inscriere, vor fi facute publice incepand cu data de 22 aprilie 2024, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura