Slatina redevine capitala  „Călușului Românesc”

calus

calus„Călușul Românesc”, ajuns în 2019 la cea de a XXI a ediție, va fi organizat la Slatina în perioada 18-22 iunie. Pentru acest eveniment Primăria Slatina a alocat suma de 80.000 de lei.

Manifestarea include deja tradiţionalul Festival Concurs Naţional al Copiilor, parada portului popular, demonstrații călușărești și spectacole-concurs de muzică și dans popular.

Anual, la Slatina se desfășoară cea mai amplă mișcare dedicată dansului magic inclus în patrimoniul UINESCO. În ultimii 20 de ani Capitala Oltului devine capitala călușului românesc, organizatorii uimind tot mai mult prin implicare. Dacă la ediția de acum doi ani am avut parte de o demonstrație de virtuozitate a peste 2500 de copii, ediția anului trecut a fost dedicată Centenarului și a unit, de asemenea, în dans și port copii din toate zonele țării, surpriza de anul acesta nu a fost încă dezvăluită. Cert este că principalii organizatori- Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina şi Primăria Slatina au pus deja la punct primele detalii, administraţia locală stabilind şi suma cu care va contribui.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura