Vara printre cărți, alături de Miaunel și Bălănel

blibliotecaaaaaaaaaaa

blibliotecaaaaaaaaaaa

Vara acesta se anunță una plină de surprize la Biblioteca Județeană. Miaunel și Bălănel îi vor ghida pe cei mici în lumea basmelor și a literelor.

 Clubul de vacanță își deschide luni, 1 iulie, porțile la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Olt. Clopoțica, Miaunel și Bălănel le vor fi copiilor călăuze la atelierele de pictură și modelaj, lectură sau îndemânare. Clopoțica va suna clopoțelul pentru cei care vor să participe la ateliere de vară organizate începând de săptămâna viitoare la Biblioteca Județeană. Aceștia sunt așteptați să intre in lumea basmelor , iar ghizii lor vor fi Miaunel și Bălănel. Intrarea se face pe baza permisului de cititor, iar timp de 10 zile copii vor pute partivciap la diverse ateliere de creație. Micuții vor modela cu hârție și aluat, dar o participa și la parcela cu permise. Bibliotecarii încearcă să-i atragă pe cei mici în lumea fascinantă a imaginației și creativității, să-i determine să descopere personajele de basm nu numai prin intermediul tabletei, mobilului sau televizorului, ci între paginile cărților, să-i implice în activități diverse. Timp de 10 zile, cititorii cu permis îi vor avea drept ghizi pe Clopoțica, Miaunel și Bălănel.

Fascinanta călătorie începe cu Parcela de personaje și povești. Vom realiza împreună atelierele: Jurnal de călătorie – copertă, ilustrare și semn de carte, Copacul cu acadele și scorbura fermecată – concurs de ghicitori, Farfurii vrăjite „Smile” – curcubeu în farfurie, Ușa ferecată cu cheița fermecată – modelaj pastă sărată, iar Miaunel, Bălănel și Maimuțica Monk îi vor însoți pe copii în aventura cuvintelor, în sesiunea de lectură, în limba franceză, engleză și italiană, anunță Luminița Ivănescu, bibliotecar.

 Programul activităților din cadrul clubului de vacanță de la bibliotecă este 9:00 – 12:00. Cei mici vor fi îndrumați și de către elevi voluntari din cadrul Liceului Teoretic ‘Nicolae Titulescu’ Slatina.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura