Marcel Boloş: De la 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va fi obligatorie în ţara noastră pentru toate tranzacţiile între firme

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a spus joi seară că o decizie a Consiliului Uniunii Europene legată de facturarea electronică reprezintă „un pas uriaş pentru combaterea fraudei”. De la 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va fi obligatorie în ţara noastră pentru toate tranzacţiile între firme, anunţă ministrul.

„Lupta împotriva combaterii fraudei şi a evaziunii fiscale intră într-o nouă etapă. Datorită unei decizii luate astăzi de Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va fi obligatorie în ţara noastră pentru toate tranzacţiile între firme”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor. Marcel Boloş apreciază că este un instrument valoros pentru a urmări în timp real lanţurile de fraudare în materie de TVA, „aspect foarte important în eforturile de a creşte gradul de colectare şi a proteja bugetul public”. „Faptul că facturarea electronică asigură o înregistrare precisă şi verificabilă a tranzacţiilor comerciale facilitează procesul de verificare şi audit. Aşa ne asigurăm că tranzacţiile sunt conforme cu reglementările fiscale şi nu au fost manipulate în mod fraudulos”, a mai scris ministrul. Potrivit acestuia, implementarea facturării electronice obligatorii va elimina posibilitatea utilizării facturilor false sau duplicat, pentru că fiecare tranzacţie este înregistrată în mod unic.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: