„România va continua să fie alături de Ucraina!” Mesajul consilierului prezidențial Bogdan Aurescu, la reuniunea de la Jeddah

Arabia Saudită găzduiește la Jeddah, începând de sâmbătă, o reuniune pe tema Ucrainei, la care participă reprezentanți din 40 de țări. Bogdan Aurescu, consilier prezidențial, participă din partea României la această întâlnire, pe care Kievul mizează să fie un succes diplomatic.

Reprezentanți ai 40 de țări au fost invitați la o reuniune pe parcursul acestui weekend, la Jeddah, Arabia Saudită, pentru a discuții pe tema războiului din Ucraina, la care Kievul speră să obțină un succes diplomatic. „Asistând astăzi la reuniunea din Jeddah cu privire la principiile păcii pentru Ucraina, am exprimat sprijinul ferm al României pentru formula de pace a președintelui Zelenski și cele 10 zone ale sale”, a scris Bogdan Aurescu, într-un mesaj pe rețeaua de socializare X. Consilierul prezidențial a mai făcut completări, prin alte două postări, pe aceeași rețea de socializare: „Cerințele prealabile pentru începerea discuțiilor de pace sunt: Rusia să oprească ostilitățile, să-și retragă trupele și să respecte pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei. Doar Ucraina, ca victimă a agresiunii, poate decide când să înceapă discuțiile de pace.”

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: