Burse 2024, haos total

Avocatul Poporului anunţă că a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu articolul din legea privind acordarea buserlor elevilor care prevede că bursele de merit se acordă pentru mimim 30% din elevii din fiecare clasă”. Această exprimare nu respectă principiul previzibilităţii şi clarităţii normelor juridice.

Legea atacată de Avocatul Poporului Renate Weber la CCR marţi, 23 ianuarie 2024, a fost în dezbatere publică în vara anului 2023 şi a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 6 iulie a anului trecut, fiind urmată de numeroase relatări în presă cu privire la faptul că au existat cazuri în care elevi chiar şi cu media 1 au încasat bursă de merit, conform noii legi.

Cu toate acestea, se pare că Avocatul Poporului abia acum a aflat despre aceste anomalii, astfel că a sesizat Curtea Constituţională la jumătate de an după publicarea legii în Monitorul Oficial şi după ce, în mod evident, aceasta a apucat să producă efecte. Mai mult, Ministerul Educaţiei a anunţat deja că intenţionează să modifice pasajele din lege care se referă la acordarea burselor de merit, astfel încât să pună capăt anomaliilor din sistem.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura