Elevii de clasa a VIII-a din Olt au aflat cât de pregătiți sunt pentru examen

Rezultatele la simularea județeană a examenului de Evaluare Națională din luna decembrie au creat un adevărat paradox. La limba română, unde promovabilitatea a fost mai mare, notele de 10 au fost mai puține, iar la matematică, unde procentul de reușită a fost cu mult mai mic, notele maxime au fost aproape de trei ori mai multe. Copiii vor începe anul cu o nouă simulare, cea națională, programată la începutul lunii februarie.

Elevii au reușit note peste cele înregistrate de colegii lor anul trecut.

Simulare examenului de evaluare națională, cu subiecte unice la nivel de județ, a avut loc în luna decembrie 2023 în gimnaziile din tot județul Olt. Ca și la examenul propriu-zis, și la probele de la simulare s-au înregistrat absențe numeroase. Din cei 3.247 elevi înscriși, 322 au absentat la proba la Limba și Literatura Română. Dintre cei prezenți, 2.260 au înregistrat note peste 5, ceea ce reprezintă 77% (față de 65% în anul școlar trecut). Opt elevi au reușit să obțină punctaj maxim.

La Matematică au fost și mai mulți absenți, 330. Dintre elevii care au susținut proba, 1.792 (61%) au reușit să obțină note peste 5, 20 fiind notați cu 10.

În cursul lunii februarie va avea loc simularea examenului de Evaluare Națională cu subiecte unice la nivel național. Condițiile vor fi diferite, a declarat inspectorul școlar general-adjunct Marius Bălașa, elevii din școlile mici, care nu au condiții pentru supraveghere audio-video, fiind arondați altor școli care pot organiza simularea în condiții ca și cele de examen. 

Dacă simularea cu subiecte unice la nivel de județ s-a susținut în 135 unități de învățământ, simularea organizată la nivel național se va susține, în județul Olt, în aproximativ 50 școli.

Cât despre rezultatele obținute de elevi la testele suținute în decembrie, oficialul IȘJ Olt spune că în fiecare an rezultatele de la simulări au fost mai slabe decât cele de la examenul propriu-zis.

„Până la urmă aceste simulări sunt acel feedback pe care-l are copilul la un anumit moment și acelor copii serioși care chiar doresc să ia note mari rezultatele acestea le spun ce se mai poate”, a declarat Bălașa.

La examenul de Evaluare Națională din vara anului trecut elevii din Olt au reușit un rezultat de 74,8% medii peste 5.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura