Într-un liceu din Olt festivitatea de absolvire a învins pandemia

Absolvenții de la Liceu Teoretic ” Petre Pandrea” din Balș  au învins măsurile luate pentru distanțare socială și au reușit să participe la ceremonia de absolvire. Într-un mod inedit însă.  Niciun absolvent din cele două clase de a VIIi a și cele cinci de a XII A, nu a lipsit de la eveniment. Și cu toate Acestea s-a păstrat distanțarea socială, masca iar elevii au trecut și prin triajul medical.

Sala de festivități a fost înlocuită cu terenul de sport. Aici fiecare elev s-a așezat pe un loc marcat, astfel respectându-se distanțarea socială.

Elevii au găsit soluții și pentru sesiunea foto ce anul acesta a fost interzisă. Selfie-urile cu câte un coleg pe fundal au înlocuit fotografiile de grup.

Și cadrele didactice s-au gândit la elevi. După ce au trecut prin triaj, la intrarea în unitatea de învățământ cei 200 de elevi, dar și cadrele didactice au primit eșarfe inscripționate cu numele liceului.

Și cu toate acestea regulile au fost respectate în totalitate.

„Avem aproape 200 absolvenţi la clasele a VIII-a şi a XII-a şi ştiu că pentru ei e important să celebrăm acest momnet. Am hotărât împreună cu diriginţii că trebuie să existe acest moment şi atunci am ales varianta asta, înainte de orele de pregătire pe care le desfăşurăm.Fiecare elev îşi va auzi numele. Le-am luat câte o eşarfă amintire, le-am adus nişte markere, să-şi semneze pe ele, sunt regulile toate respectate, pentru că e normal să fie aşa, iar la final vor urma orele de pregătire“, a declarat directorul liceului Marian Anghel.

După ce a fost strigat catalogul pentru ultima dată, iar cei mai buni elevi au fost premiați, pregătirea pentru examenele finale a fost reluată.

Anul acesta părinții nu au putut participa, dar au avut șansa să își vadă copiii absolvență. Pe pagina de Facebook a unității a fost transmisă în direct toată festivitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura