Programul „Primul student din familie”: statul oferă 330 pe lună pentru elevii din clasele terminale

Din fondurile europene vor fi finanţate subvenţii pentru elevii de liceu din clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a în valoare de 330 de lei/ lună pentru o perioadă de min. 12 luni şi max. 21 luni.

Programul „Primul student din familie”. Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educaţie şi Ocupare (PEO), şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, lansează, vineri, apelurile pentru programul „Primul student din familie”.

În cadrul apelurilor de tip competitiv vor fi finanţate proiecte care urmăresc crearea unui cadru care să asigure acces egal la studii universitare de calitate, pentru orice tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, fără nicio formă de discriminare, şi care în acelaşi timp să sprijine prevenirea şi combaterea abandonului universitar.

Proiectele din cadrul apelurilor PEO pot fi depuse de: instituţii de învăţământ superior de stat şi particulare; unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, în parteneriat cu instituţii de învăţământ superior de stat şi particulare.

Cererile de finanţare pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+, în perioada 28 martie 2024 – 31 mai 2024.

Din fondurile europene vor fi finanţate subvenţii pentru elevii de liceu din clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a în valoare de 300 de lei/ lună pentru o perioadă de min. 12 luni şi max. 21 luni.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura