ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR OLTENI

În perioada 7-8 septembrie 2023, în intervalul orar 18:00 – 02:00, polițiștii olteni au organizat o razie, cu efective mărite, în județul Olt, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada de referință, polițiștii rutieri au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 16.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 22 de permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare, fiind constatate și trei infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii de ordine publică au desfășurat activități specifice pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, intervenind la peste 50 de solicitări, dintre acestea, 36 fiind semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități de verificare a societăților comerciale, ocazie cu care, pentru abaterile constatate, au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 130.000 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, iar ca măsură complementară au dispus confiscarea a 1.800 de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat activități specifice pentru depistarea persoanelor urmărite sau dispărute, fiind legitimate peste 100 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura