Autoritățile județene vor sărbători Ziua Drapelului

1 ziua drapelului

1 ziua drapeluluiÎn fiecare an, în data de 26 iunie, în toată ţara, se sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional, ocazie cu care Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, în colaborare cu Primăria municipiului Slatina şi Garnizoana Slatina, vor organiza o ceremonie publică de înălţare a Drapelului.

 Având în vedere importanţa acestui eveniment, slătinenii sunt invitați să participe marți- 26 iunie 2019, orele 08.45 – 09.45, la ceremonia care va avea loc pe platoul din faţa sediului Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat că tricolorul – roşu, galben şi albastru – va fi steagul naţional al tuturor românilor. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect. În afară de România, mai există alte trei ţări europene cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura