CÂT COSTĂ UN SEJUR ÎN ROMÂNIA DE PAȘTE

Paștele a dezvoltat o puternică ramură turistică. În acest an, rezervările de călătorie chiar sunt în creștere pentru că românii au parte de o mini-vacanță în perioada 1-6 mai. Unele persoane au început deja să caute variante pentru a petrece cele două sărbători. Printre cele mai căutate destinații se numără ăile-Felix, Vatra Dornei sau Delta Dunării.

Au mai rămas doar trei săptămâni până la minivacanța care leagă două sărbători – 1 mai și Paștele. Astfel, mulți dintre românii care se bucură de cele 6 zile libere în această perioadă au început deja să caute destinații de vacanță. Pe lista preferințelor se află atât locații de pe litoral, cât și zone rurale sau stațiuni montane.

Cât costă un sejur în România de Paște

În 2024, un minisejur de Paște costă aproximativ 600 de euro per cuplu. Datorită conectării celor două sărbători și numărului mare de zile libere, cererea pentru oferte pe litoral este în creștere, față de anul trecut. De asemenea, la fel de căutate sunt și stațiunile montane, precum Predeal, Poiana Brașov și Sinaia.

În ceea ce privește turismul balneoclimateric, pe lista celor mai râvnite locații se numără Băile-Felix, Călimănești-Căciulata, Sovata, Băile Herculane, Covasna și Vatra Dornei. Iar în cazul zonelor rurale, fruntașe sunt zona Bran – Moieciu – Fundata, Bucovina, Maramureș, Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub Munte, dar și Delta Dunării.

„Ținând cont că în acest an avem o punte între ziua de 1 Mai și Sfintele Sărbători de Paști, se înregistrează o creștere a numărului turiștilor care au rezervat pentru o perioadă mai lungă, care combină cele două perioade. Însă majoritatea turiștilor optează doar pentru 3-4 nopți, strict pentru perioada de Paște, între 2/3 și 6 mai.

Cei mai mulți turiști au ales 3 nopți, urmați de cei care au ales 4 nopți de cazare. Față de anul precedent, și datorită perioadei mai lungi de zile libere, se înregistrează, în funcție de destinație, creșteri cu între 20% și chiar 60%.

Pentru România, majoritatea tarifelor sunt între 350 de lei și 1.250 de lei de persoană pentru 3 nopți. Majoritatea structurilor de cazare includ, ca servicii, mic dejun, masă de Paște și spa, atunci când este cazul și dețin centru de wellness și spa.”, a spus Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT.

Unii români preferă să plece peste hotare de Paște. Destinațiile exotice sunt cele mai căutate, iar printre acestea se numără Egipt, Bali, Asia, Madeira, Grecia sau Turcia. Cei care doresc să petreacă sărbătorile într-o astfel de locație trebuie să scoată din buzunar între 1.200 și 5.000 de euro.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura