Copilul de 4 ani ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, suspect de COVID -19 este sub observație

Începutul de săptămână vine cu vești proaste. La SJU Slatina a fost adus un copil în vârstă de 4 ani, alături de mama sa, cu autospeciala echipată pentru cazurile suspecte de coronavirus.

Micuțul prezenta simptome de febră şi tuse, autorităţile sanitare decizând să acţioneze conform procedurilor pentru noul coronavirus, mai ales că părinţii lui se aflau în izolare la domiciliu din 29 februarie 2020, de când au venit cu un autocar din Italia.

Aceștia au călătorit în  același auocar cu pacientul din Suceava, care a fost confirmat cu COVID-19.

 „Prin  monitorizarea  zilnică a persoanelor izolate la domiciliu, astăzi (09.03.2020 ) s-a constatat că un  contact de familie al unei persoane aflate în monitorizare clinică este simptomatic (febra si tuse). Conform procedurilor, această persoană a fost  transportată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu Autospeciala Transport  Persoane şi Victime Multiple ( izoleta ) a ISU Olt. Potrivit  protocolului urmeaza să se recolteze probe pentru testare Covid- 19, urmând ca rezultatele testării să fie aduse la cunostinţa publică“, a transmis Direcţia de Sănătate Publică Olt.

Potrivit epidemiologului, Cătălin Pătru,   micul pacient se află izolat alături de mama sa în secţia Boli Infecţioase, respectându-se întocmai procedurile, cei doi urmând să rămână în unitatea slătineană cel puţin până la primirea rezultatului testelor recoltate.

„Este în observaţie, se recoltează probe şi de la el şi de la mamă. Mama face mâine 12 zile de la impunerea măsurii de izolare şi oricum trebuia să I se recolteze probe“, a spus dr. Pătru.

Totodată, începând de astăzi, la spitalul din Slatina s-a impus măsura interzicerii accesului vizitatorilor, fiind înfiinţate 15 posturi de pază astfel încât să poată fi supravegheate toate căile de acces în unitate. Nici elevii care efectuau stagii de practică în spital nu mai sunt primiţi, singura secţie în care se permite accesului unui singur aparţinător/bolnav fiind Pediatria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura