Hoții de la Primăria Slatina au fost prinși. Doi tineri au furat seiful gol

După trei zile de căutări, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut doi tineri, cercetați pentru furt calificat.

În fapt, la data de 16 februarie 2023, în jurul orei 07.00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul unei instituții publice din municipiul Slatina.

La fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, care, din primele verificări, a stabilit faptul că, în noaptea de 15 spre 16 februarie 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul unei instituții publice din municipiul Slatina, de unde ar fi sustras un seif gol.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării persoanelor bănuite, stabilirii situației de fapt și dispunerii de măsuri legale.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au recuperat seiful și au identificat doi tineri în vârstă de 17 și 26 de ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt, bănuiți de comiterea infracțiunii și un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din aceeași localitate, cercetat pentru tăinuire.

După administrarea probatoriului, astăzi, 18 februarie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele celor doi tineri bănuiti de comiterea faptei a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de 19 februarie a.c. să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura