Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare

liviu dragnea condamnat

liviu dragnea condamnatLiderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Sentință Liviu Dragnea – 27 mai 2019. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunțat, luni, sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

Pentru Liviu Dragnea, sentința de trei ani și șase luni de închisoare cu executare a fost menținută!

Decizia de condamnare a fost luată de patru dintre cei cinci membri ai completului, unul dintre judecători făcând opinie separată, în sensul trimiterii dosarului spre rejudecare, pe motiv că acel complet de la fond ar fi trebuit să fie specializat în fapte de corupţie.

Șeful PSD are la dispoziție două ore să se predea la cea mai apropiată secție de poliție. După aceea urmează să fie dus la Penitenciarul Rahova.

Judecătorii au mai decis condamnarea Olguței Șefu la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz in serviciu, achitarea lui Valentina Marica pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Constantin Balaban la un an cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Gheorge Nicușor la 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual și achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea Adrianei Botorogeanu la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnarea Rodicăi Miloș la 3 ani cu suspendare, condamnarea lui Ionel Marineci la 3 ani cu suspendare.

În cazul fostei soții a lui Liviu Dragnea, magistrații au dispus achitarea pentru abuz în serviciu după ce pe fond judecătorii au hotărât încetarea procesului penal.

În primă instanță, Dragnea fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentința.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: