Nu avem răspândire comunitară. Deși s-au confirmat 29 de cazuri, acestea sunt puține

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți seara, că, deși în România sunt confirmate 29 de cazuri, nu se poate vorbi despre o răspândire comunitară, adăugând că numărul mic al infecțiilor se datorează acțiunii eficiente a autorităților și măsurilor preventive.

Afirmațiile au fost făcute de șeful statului după ce a participat la o videoconferință cu șefii de stat sau de guvern din țările membre ale UE pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat. Europa este în stare de mobilizare. Protejarea cetățenilor UE e prioritatea zero și am discutat măsurile care se impun. Doar prin măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient criza. Deși s-au confirmat 29 de cazuri în România, sunt încă foarte puține. Nu avem răspândire comunitară, știm cazurile unde s-au infectat. E esențial să prevenim răspândirea necontrolată a infecției. Numărul mic al infecțiilor se datorează acțiunii eficiente a autorităților și măsurilor preventive. Toate măsurile sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare. E vital să facem acum mici sacrificii pentru a evita pe viitor unele mult mai mari”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă.

Președintele a anunțat că miercuri va avea o întâlnire cu premierul și ministrul Finanțelor.

De asemenea, șeful statului a făcut apel la români să respecte cu strictețe recomandările autorităților.

„Le transmit un mesaj de solidaritate compatrioților din Italia. Am cerut autorităților să fie mobilizate pentru a-i ajuta pe românii din Italia care au nevoie de asistență. (…) Mai mult rău ne pot face lipsa de responsabilitate și grijă, neîncrederea și panica. La fel de nocive sunt răfuielile politice și încercările unora de a câștiga capital electoral prin găsirea vinovaților de serviciu. E momentul să fim buni cetățeni”, a mai spus Iohannis.

În prezent, în România sunt 29 de pacienți infectați cu noul tip de coronavirus.

(sursa: Mediafax)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: