Olt: Zeci de șoferi au rămas fără permise auto

În ultima perioadă poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfăşurat activități pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul activităților, polițiștii au acționat cu preponderență pentru impunerea respectării regimului legal de viteză, dar și pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Pentru sancțiunile aplicate conducătorilor auto, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere.

În cadrul activităților, la data 23 februarie a.c., în jurul orei 00:40, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe Drumul Expres 12, un autoturism ce circula cu viteza de 204 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din municipiul București.

Ulterior, în jurul orei 23:30, polițiștii au depistat tot pe Drumul Expres 12, un autoturism ce circula cu viteza de 194 de km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Slatina.

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional, iar, ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-le eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura