Percheziții de amploare în mai multe județe, în două dosare penale

Polițiștii de la Criminalitate Economică și procurorii fac marți mai multe percheziții, în două dosare penale care vizează nerespectarea obligațiilor fiscale. Pe lângă cele 42 de percheziții anunțate anterior, polițiștii din Mureș și Neamț coordonează alte două operațiuni de amploare.

Percheziții în București și patru județe

În această dimineață, 14 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, pun în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în județele Mureș, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița și municipiul București, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 1.000.000 de lei, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, cel al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și de jandarmi.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Percheziții  și în Neamț

Tot la data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Neamț, în două cauze privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv uz de fals și fals în declarații.

Din cercetări s-a reținut faptul că o societate comercială, din județul Neamț, cu obiect de activitate în domeniul valorificării componentelor provenite din dezmembrări auto, ar fi comercializat componente provenite din dezmembrări, fără înregistrarea acestora în evidența contabilă.

Totodată, un alt operator economic, cu obiect de activitate transport de persoane, nu ar fi înregistrat în contabilitate veniturile obținute în urma depunerii la instituția publică competentă a deconturilor privind obtinerea diferenței de 50% din tariful de transport de pensionari.

Prejudiciul total cauzat în ambele dosare penale este de aproximativ 6.350.000 de lei.

Sursă: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: