Polițiștii în controale pe drumurile județului

politisti rutiera

politisti rutieraWeek-end-ul acesta sute de șoferi au fost trași pe dreapta în cadrul unei acțiuni desfășurate cu scopul creșterii gradului de siguranță rutieră. 

Polițiștii au aplicat aproape 90 de sancțiuni, 20 dintre amenzi fiind date acordate  pentru nepurtarea centurii de siguranță. Șoferii care au ignorat legislația rutieră s-au ales cu permisul suspendat. cei care au ales să plece la plimbare cu mașina defectă au rămas fără certificatul de înmatriculare.

‘Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat, în perioada 5-7 iulie a.c. acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.În acest sens, în cadrul acțiunii, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de aproximativ 23 000 de lei, dintre care 39 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 20 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, și 20 pentru alte abateri’, se arată în comunicatul emis de IPJ Olt.

Polițiștii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, din care 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar un dosar penal a fost întocmit pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 4 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum, unul pentru nerespectarea manevrei de depășire și 2 pentru alte abateri.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras 3 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d