Prognoza meteo. Lună cu inversiuni termice, furtuni electrice şi soare dogoritor

Vremea se schimbă radical de la o zi la alta. Contrastul mare de temperatură dintre masa de aer cald instalată în ultimele zile și aerul rece din spatele frontului va determina intensificări puternice ale vântului în cea mai mare parte a țării, ce vor avea și aspect de vijelie în unele zone.

Prognoza meteo. Luna aprilie a început cu temperaturi demne de mijlocul verii, de până la 30 – 31°C în sudul țării. Astăzi, însă, un front atmosferic va aduce o răcire a vremii, însoțită de vânt puternic în toată țara, dar și ploi în vest și nord.

Pe fondul unui transport intens de aer cald dinspre nordul Africii, temperaturile au atins valori foarte ridicate pentru această perioadă a anului, stabilind noi recorduri lunare în mai multe zone ale țării.

Valul de căldura a atins apogeul luni, în prima zi a lunii aprilie, când temperaturile s-au situat între 26 și 30°C aproape în toată țara, cu excepția zonelor de munte și a litoralului.

„Astăzi în regiunile intracarpatice, temperaturile vor scădea semnificativ, vor fi diferențe cu mai mult de 10°C nu vom mai atinge cel mult 14°C-15°C. Doar în partea de sud-est vom vorbi din nou de valori de aproape 26°C.

Însă de miercuri și în aceste zone temperaturile vor scădea, astfel încât în toată țara vom avea valori între 10°C până la cel mult 22°C-24°C și aceste ecart rămâne de interes până la finalul acestei săptămâni”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la un post TV.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura