Șase români de pe vasul Diamond Princess ajung sâmbătă în țară, cu un avion al MAPN

Diamond Princess

Diamond PrincessCei șase români aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, vor ajunge în cursul nopții de vineri spre sâmbătă la Berlin, de unde vor fi preluați de un avion al Ministerului Apărării și aduși la București.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la București, cei șase români au fost testați, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce privește infecția cu coronavirus.

„Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus)”, au transmis reprezentanții MAE.

Potrivit acestora, avionul va ateriza la Berlin în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, de unde românii vor fi preluați de o aeronavă pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale. Conform estimărilor, aceștia urmează să aterizeze la București sâmbătă dimineața.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu coronavirus, MAE menționează că aceștia sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

„Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetățeni români spitalizați, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră”, a mai anunțat MAE.

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) –

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: