Un bărbat a furat 1,6 milioane de euro din conturile firmelor pentru care lucra. A făcut peste 300 de transferuri până a fost prins

Un bărbat de 63 de ani, angajat la trei firme cu atribuţii de administrare a conturilor bancare şi patrimoniului, este cercetat sub control judiciar de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti pentru delapidare în formă continuată, prejudiciul fiind de circa 1,6 milioane de euro. El este suspectat că, împreună cu o femeie, şi-ar fi însuşit diverse sume de bani, în mai multe etape.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru delapidare în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave, prejudiciul fiind de aproximativ 1.600.000 de euro. ”În fapt, în perioada 2017-2023, un bărbat, în vârstă de 63 de ani, în calitate de angajat în cadrul a trei societăţi, cu atribuţii de administrare a conturilor bancare şi patrimoniului persoanelor vătămate, având sprijinul unei femei, în vârstă de 66 de ani, la diferite intervale de timp, şi-ar fi însuşit sume de bani prin retrageri fragmentate de numerar, transferuri către mai multe conturi bancare (peste 300 de operaţiuni bancare efectuate prin intermediul a 41 de conturi), aducând persoanei vătămate un prejudiciu estimat la 1.600.000 de euro”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei. Pentru probarea activităţii infracţionale a bănuiţilor, luni au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe documente relevante în cauză, precum şi o unitate de calculator şi 3 telefoane mobile. De asemenea, a fost pus în aplicare şi un mandat de aducere, emis pe numele bărbatului de 63 de ani, şi au fost emise trei citaţii procedurale, persoanele vizate fiind duse la audieri. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, faţă de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra tuturor sumelor de bani şi a bunurilor mobile şi imobile. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru delapidare în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei. De asemenea, activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

sursa DIGI 24

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura