La Caracal, două fete au murit înecate

inec

inecÎn această după-amiază, pompierii Detașamentului Caracal au acționat în  Caracal, zona Stadionului Parc. Aceștia au intervenit pentru a scoate două fete din apele pârâului Gologan.

La fața locului s-a deplasat și echipa de scafandri a ISU Olt, cu autospeciala pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției.

Din primele informații este vorba de două minore, de 6 ani și 12 ani.Alarma a fost dată de o femeie, care ar fi suant la 112.

În momentul în care salvatorii le-au găsit la doi metri adâncime , cele două minore se aflau în stop cardio-respirator. Timp de 30 de minute au incercat medicii să le salveze dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. 

‘Aproximativ 40 de minute a durat misiunea de căutare,inițial cu  barca cu motor și apoi cu scafandri.intervenția scafandrilor s-a desfășurat cu dificultate din cauza albiei neregulate a pârâului, a vegetației abundente și a vizibilității zero. Adândimea maximă a apei a fost de aproximativ patru metri’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Zona în care și-au găsit sfârșitul cele două minore este frecventata de copiii care merg la scaldat. De asemenea este știut și faptul că pârâul Gologan are o vegetație bogată.Astfel că, este posibil ca cele două fete să fi alenecat și să se fi blocat în iarbă. La fața locului s-au deplasat echipele de cercetare care au preluat cazul. Acestea urmează să stabilescă in ce imprejurări s-a produs evenimentul.Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura