Eveniment de mare anvergură la Teatrul Național din Caracal

morometii 2 a

morometii 2 aFilmul care readuce pe marile ecrane iubitele personaje ale lui Marin Preda va fi proiectat laTeatrul Național din Caracal, azi, 8 noiembrie, ora 19:00. 

„Moromeţii 2”  continuă povestea familiei lui Ilie Moromete din satul din Câmpia Dunării şi îl are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945 – 1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de a doua soţie, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.  Pelicula  este o producţie Libra Film și va intra pe marile ecrane din România în 16 noiembrie, însă echipa filmului va porni într-o caravană prin ţară încă de la finalul lunii octombrie. În rolurile principale sunt actorii Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru şi Iosif  Paştina. Imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, iar producţia este realizată de Oana Giurgiu şi Tudor Giurgiu. 

 Filmările pentru Moromeții 2 au început anul trecut, în septembrie, majoritatea secvențelor fiind turnate în aceeași casă, din același sat (Talpa, județul Teleorman) în care a fost realizat și primul film în 1985. Pre-producția părții a doua a durat mai bine de un an – casa Moromeților a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schițele și imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero. Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film își propune să ajungă în peste 50 de orașe, în special în cele unde există multiplex sau altă sală de cinema, astfel încât mult-așteptatul film să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura