Muzică, joc și voie bună la Curtișoara

curtisoara 1

curtisoara 1Cu o tradiție de aproape două decenii, autoritățiile locale de la Curtișoara au reușit să strângă sute de oameni în centrul comunei.

Petrecerea „Sărbătorii Nucului” a avut loc de Sfânta Cuvioasă Parascheva și s-a desfășurat lângă Căminul Cultural, în Grădina de Vară „La umbra nucului bătrân”.  curtisoara 2

Gazda evenimentului a fost primarul comunei Curtișoara, Gheorghe Gănescu. Acesta i-a avut alături pe reprezentanții județului în frunte cu prefectul județul Olt, Silviu Neacșu, deputații Marius Iancu Dan Ciocan, senatorul Renică Diaconescu, dar și directori ai mai multor instituții publice deconcentrate. Prezenţa acestor reprezentanți ai județului a fost o dovadă concretă a faptului că administrația publică locală este apreciată și totodată ajutată, acest lucru se vede prin proiectele demarate în ultimele luni. Comuna Curtișoara s-a transformat într-un adevărat șantier.

curtisoara 3

„ Astăzi este sărbătoare la Curtișoara și suntem alături de dumneavoastră așa cum am fost mereu, ocazie cu care vrem să-l asigurăm pe domnul primar de tot sprijinul Consiliului Județean și al parlamentarilor de Olt. Tot ceea ce vrea să întreprindă dânsul în comuna dumnevoastră va primi sprijinul CJ Olt, al domnului președinte Marius Oprescu și al meu. De asemenea, pentru că este zi de sărbătoare vă urez multă sănătate și distracție plăcută. La mulți ani Curtișoara, La mulți ani România”, a ținut să spună în cadrul evenimentului vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu, prezent pe scena evenimentului din Curtișoara.

 

Moment plin de încărcătură sentimentală la Curtișoara

curtisoara 4

Curtișoara a împlinit anul acesta 529 de ani de la prima atestare documentară. Primăria și Consiliul Local au organizat cu acest prilej o serie de evenimente iar pe scenă au urcat rând pe rând ansamblurile folclorice din judeţ dar și artiști consacrați ai muzicii populare românești.

Lista a fost deschisă cu artista Emilia Alina Dorobanţu. Revenită în comuna natală, aceasta a susținut un program artistic pe placul celor prezenți. Gelu Voicu a scos aproape întreaga comună la joc, în timp ce Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” din Slatina a fost din nou la înălțime cu programul artistic. Pe scena din comună au mai urcat artiști ca Neta Soare, Ileana Lăceanu, Victoriţa Cică, Maria Ghinea, Gabriel Zăvoeanu, Carmen Budulan, Ștefania Ștrejescu. Ansamblul Folcloric „Flori de măr” din Curtişoara a oferit un moment istoric în care a prezentat drapelul dar și mai multe dansuri tradiționale din regiunile țării.

curtisoara 5

Primarul comunei Curtișoara, Gheorghe Gănescu a ținut să le transmită celor prezenți un mesaj de mulțumire. Totodată edilul a vorbit și despre o parte dintre proiectele importante ce au fost deja puse în aplicare.  

 

curtisoara 7

„ La mulți ani Curtișoara și bine ați venit la Sărbătoarea Nucului, o sărbătoare mult așteptată de mine și de dumneavoastră. Este un moment special în care aș dori să le mulțumesc celor din Consiliului Județean, dar și domnului prefect, Silviu Neacșu pentru faptul că ne sunt și ne-a au fost mereu aproape. Comuna Curtișoara să știți că a devenit un șantier și nu mă voi lăsa până nu o fac așa cum trebuie să arate o comună la poalele Slatinei. Cu permisiunea dumneavoastră vreau să trec în revistă anumite investiții care după cum știți au fost deja demarate în urmă cu ceva timp. Vorbim despre canalizare Curtișoara-Dobrotinet- Pietrișu. La Proaspeți am semnat deja contractual de lucru cu firma constructoare pentru introducerea canalizării, am început acel canal ca să captăm izvoarele. Acest cămin cultural vă spun sincer că la următoarea sărbătoare va fi  renovat și va arăta mult mai bine. După cum știți și sediul primăriei a fost renovat, la fel și Dispensarul din localitate. Strada Redon  a fost și ea asfaltată iar pe viitor vă asigur că vor urma și alte investiții. Vă asigur că în acest mandat, cât voi fi primar Curtișoara va avea parte de multe investiții frumoase și bine venite pentru întreaga comunitate”, a punctat edilul șef.

curtisoara 6

Cuplurile care au împlinit în ultimul an 50 de ani de căsătorie au fost felicitate, ocazie cu care au primit diplome, buchete de flori şi premii în bani. Sărbătoarea s-a încheiat târziu în noapte cu un superb foc de artificii dar și cu promisiunea că anul viitor evenimentul va fi unul și mai fastuos.

{module GAdsense vertical}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura