Un japonez a inventat un ecran LED comparabil cu o a doua piele

profile cnt1 img1

profile cnt1 img1

Un ecran ultrafin, subţire ca un pansament, care se poate aplica pe mână pentru a primi şi trimite mesaje. Este invenţia unui universitar japonez, care visează să o vadă utilizată în special în domeniul sănătăţii, relatează duminică AFP.

Dispozitivul de un milimetru grosime îi permite pacientului să-i comunice date medicale doctorului său aflat la distanţă, susţine inventatorul, Takao Someya, profesor la universitatea din Tokyo.

Aplicat pe palmă sau pe dosul palmei, aparatul poate fi folosit şi la trimiterea de mesaje către pacienţi pentru ca ei să nu uite să-şi ia medicamentele sau poate să le permită copiilor să comunice cu bunicii lor aflaţi la distanţă.

„Dacă îl aplicaţi pe piele, aveţi impresia că face parte din corp. Atunci când trimiteţi mesaje de pe mână, asta vă face mai apropiaţi din punct de vedere emoţional de expeditor”, şi-a exprimat entuziasmul Takao Someya.

Universitarul subliniază că invenţia sa se va dovedi foarte utilă într-o Japonie îmbătrânită, pentru că ea ar permite supravegherea continuă şi neinvazivă a persoanelor în vârstă dependente.

Imaginea sau mesajele se afişează o grilă de micro-LED-uri, conectate de cabluri elastice şi încastrate într-o folie de cauciuc. Dispozitivul conţine şi un captator ultrauşor şi un sistem de comunicare fără fir.

„Cum apăratul este elastic, el permite aplicarea unui ecran pe lucruri cu suprafaţa complexă, precum pielea”, subliniază inventatorul. El poate fi păstrat pe piele o săptămână, fără a provoca inflamare, şi este atât de uşor că utilizatorii îl pot uita.

El ar putea fi utilizat de sportivi, pentru a afla ritmul lor cardiac sau a-şi verifica itinerariul în timpul curselor sau chiar de salariaţi care ar putea citi instrucţiunile de utilizare direct pe mână, în timp ce muncesc.

Aparatul, dezvoltat în parteneriat cu gigantul nipon Dai Nippon, va fi prezentat la întâlnirea anuală a Asociaţiei americane pentru progresul ştiinţei din Texas, în acest weekend. Dispozitivul ar putea ajunge în magazine în trei ani.

Sursa: Agerpres

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura