ANM: În Oltenia, averse în fiecare zi

ploi in fiecare zi

ploi in fiecare ziÎn următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi în scădere în prima parte, urmând ca în partea a doua să crească și până la 25-26 de grade Celsius, transmit meteorologii. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Banat, Moldova și Oltenia. Tot în Oltenia vor fi și averse aproape zilnic.

 

În Banat, temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 23 de grade în prima zi, până la 18 grade în data de 15 mai. Va urma o încălzire treptată a vremii, astfel încât între 19 și 21 mai media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 25 de grade. Din data de 22 mai, media maximelor termice va fi de 24 grade iar a celor minime va varia între 9 și 11 grade, pentru ca apoi să crească în 21 – 22 mai la 13 grade, pentru ca până la sfârșitul intervalului să scadă ușor și să ajungă la 12 grade în ultima zi. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și importante cantitativ între 14 și 16 mai, transmite Administrația Națională de Meteorogologie.

Și în Crișana temperaturile vor fi în scădere în prima parte a perioadei, până pe 15 mai valorile diurne fiind în scădere, de la 23 la 19 grade. Apoi, vremea va intra în încălzire, pentru ca în jurul datei de 20 mai să ajungă chiar și la 25 de grade. În prima săptămână vor fi înregistrate variații, iar media lor se va situa la 9 grade, pentru ca în a doua săptămână să ajungă până la 13 grade. Instabilitatea atmosferică va fi specifică zonei, pe tot parcursul intervalului, înregistrându-se averse mai importante cantitativ între zilele 15-17 mai.

Transilvania va înregistra ușoare variații de temperatură până pe 19 mai, cu o medie situată între 20 și 22 de grade. Între 19 și 21 mai, maximele vor urca până la 23 de grade. Variațiile temperaturilor minime vor atinge o medie de până la 8-10 grade, iar valorile cele mai ridicate vor fi înregistrate, ca și în celelalte zone ale țării, în jurul datei de 21 mai. Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe aproape tot parcursul intervalului, cu cantități mai importante de precipitații între 15-18 mai.

În Maramureș, până la sfârșitul primei săptămâni nu vor fi înregistrate variații semnificative, media fiind de 20-21 de grade, pentru ca în intervalul 18-21 mai temperaturile să crească până la 23-24 de grade. Până la sfârșitul perioadei, tendința va fi de ușoasă scădere, până la 22 de grade. Minimele vor oscila între 9-10 grade, pentru ca la începutul celei de a doua săptămâni să crească cu valori între 11-12 grade. Vor fi averse mai însemnate cantitativ între 15-17 mai.

Moldova nu va înregistra variații semnificative pe tot parcursul intervalului, media regională situându-se între 22 și 24 de grade. Minimele vor înregistra o tendință de creștere ușoară în prima săptămână, iar variațiile vor fi nesemnificative, cu o medie regională de 10-12 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în prima săptămână, cantități de apă mai însemnate fiind posibile în intervalul 16-19 mai.

Până pe data de 19 mai, temperaturile maxime vor fi în creștere ușoară în Dobrogea, de la medii în jurul a 19 grade, până la 22 de grade. În a doua săptămână, variațiile de temperatură vor fi nesemnificative, cu o medie regională de 22 de grade. Minimele vor oscila de la valori între 11-12 grade, la cele între 13-14 grade, cu o medie regională la nivelul celor din urmă. În jurul datei de 19 mai sunt posibile precipitații mai însemnate.

Muntenia va înregistra cele mai ridicate maxime. În prima săptămână, media lor va fi între 21-23 de grade, iar spre finalul celor două săptămâni, între 24-26 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în prima parte a intervalului, când vor fi averse mai însemnate cantitativ între 15-17 mai. Probabilitatea precipitațiilor va fi mai redusă în a doua săptămână.

Și în Oltenia vremea se va încălzi, cu medii ale maximelor de până la 25 de grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14-17 mai.

La munte, temperaturile maxime vor fi, în medie, în jurul a 11-13 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua între 13-15 grae. Noaptea, temperaturile vor scădea și până la 5 grade în prima săptămână, și între 6-7 grade în cea de a doua. Averse semnificative vor fi înregistrate în intermavul 14-18 mai. MEDIAFAX

{module GAdsense national}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura