Cât va mai ține ninsoarea care a pus stăpânire pe România

Meteorologul ANM, Alina Șerban, susține că ninsorile care au pus stăpânire pe România reprezintă un episod trecător. Finalul de săptămână, până sâmbătă, va aduce cu sine temperaturi extrem de scăzute, pentru ca începând de duminică și toată săptămâna viitoare să avem temperaturi în urcare.

„Iarna încearcă și ea să-și intre în drepturi și mai aduce câte un val de aer rece. În consecință, vor fi și precipitații în transformare în lapoviță și ninsoare, ceea ce se întâmplă și la momentul acesta.

În jumătatea de est a teritoriului avem temperaturi destul de scăzute, temperaturi ușor negative, cel mai rece fiind în Moldova și în estul Munteniei, acolo unde temperaturile înregistrează valori de – 3 spre -2 grade și precipitațiile sunt deja transformate în ninsoare şi pe aici, pe colo, doar lapoviță sau ploaie slabă.

În consecință, acolo unde plouă și se asociază și cu aceste temperaturi scăzute, în partea de sud-est a teritoriului, vorbim deja de depuneri de polei.

În restul țării, în regiunile vestice, temperaturile sunt ușor pozitive, dar mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată cel mult 3-4 grade.

De duminică se încălzește ușor 

Avem precipitații în general sub formă de ninsoare în jumătatea estică a teritoriului la momentul acesta, în rest, izolat, în general ploi pe fondul temperaturilor mai ridicate, dar aria precipitațiilor va fi în restrângere spre seară și la noapte, astfel încât aproape că vor dispărea.

Mâine și poimâine vorbim de o vreme în general frumoasă ca aspect, dar în continuare rece chiar și pentru această perioadă.

Mâine, chiar dacă vor mai crește ușor temperaturile, în zona Moldovei, în mod deosebit, unde astăzi vor fi în general negative, mâine doar ușor pozitive, cu 1-3 grade, iar în rest cel mult 5-6 grade.

Veștile sunt bune sub acest aspect, pentru că se va încălzi ușor de duminică și în prima parte a săptămânii care urmează”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, joi, la Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura