Dăncilă: Datele execuţiei bugetare pe anul 2018 arată că Guvernul şi-a îndeplinit cu responsabilitate angajamentele

VIORICA DANCILA

VIORICA DANCILA

Datele publice ale execuţiei bugetare pe anul 2018 arată că Guvernul şi-a îndeplinit cu responsabilitate angajamentele şi a luat măsuri bune, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de guvern.

„Doar într-un singur an am reuşit ce alte guverne nu au atins într-un mandat întreg. Veniturile bugetului statului au ajuns în 2018 la peste 295 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 32% faţă de 2016, iar ponderea veniturilor în PIB a ajuns la 31,1%, faţă de 29,5%, cât era în 2016. Produsul Intern Brut a crescut în 2018 cu peste 25% faţă de anul 2016 şi a ajuns 949,6 miliarde de lei”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că în urma măsurilor luate de Guvern s-a înregistrat şi „o creştere semnificativă a sumelor încasate de la Uniunea Europeană”.

„Astfel, banii încasaţi în contul plăţilor efectuate au ajuns în 2018 la cifra record de peste 27 miliarde de lei, adică 5,8 miliarde euro. Este o majorare cu aproximativ 58% faţă de anul 2017. Aşa cum ne-am angajat, am mărit veniturile pensionarilor şi ale angajaţilor din sănătate şi educaţie şi am alocat fonduri pentru investiţii mai mari cu 28% faţă de anul 2017”, a spus Dăncilă.

Premierul a precizat că măsurile au fost aplicate „cu încadrarea într-un deficit mai mic decât cel prognozat, respectiv de 2,88% din PIB”.

„Dincolo de aceste cifre care demonstrează buna guvernare, aş vrea să subliniez faptul că întotdeauna în centrul măsurilor luate de coaliţia de guvernare au fost oamenii. Aşadar, vreau să asigur pe toată lumea că şi în anul 2019 vom continua să oferim o viaţă mai bună românilor”, a mai declarat Dăncilă. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, imagine: Cătălin Soci, redactor video: Alberta Forgiarini, grafician: Andrei Cârlan, editor online: Irina Giurgiu)

SURSA: AGERPRES

{module GAdsense national}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: