Percheziții în România și Elveția pentru destructurarea unei reţele de proxenetism

perchezitii arges si maramures

Percheziții în România și Elveția pentru destructurarea unei reţele de proxenetism

perchezitii arges si maramuresPolițiștii fac, miercuri, 11 percheziții în județele Argeș și Maramureș, dar și două percheziții domiciliare în Elveția, pentru destructurarea unei reţele de proxenetism bănuite că a obligat 11 tinere să se prostitueze în Elveţia și Italia.Membrii grupării au obținut astfel peste 2 milioane de euro.

 

Potivit unui comunicat transmis de Poliție, polițiștii din Pitești și Maramureș, sub coordonarea procurorilor DIICOT, fac 11 percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș și Maramureș, precum și două percheziții domiciliare în Elveția, la locuințele a 9 persoane bănuite de infracțiuni de criminalitate organizată.

Perchezițiile au loc într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru onstituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2019, membrii grupării ar fi constrâns 11 tinere să practice prostituția pe teritoriul Elveţiei și Italiei, cu scopul de a obține foloase materiale. Membrii grupării ar fi folosit pentru atragerea victimelor metoda ,,loverboy”, după care ar fi transportat victimele în afara ţării, unde, prin acte de violenţă fizică şi psihică, le-ar fi constrâns la practicarea prostituţiei şi a unor infracţiuni de furt în dauna consumatorilor de servicii sexuale.

Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi obținut peste 2 milioane de euro.

23 de persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Pitești, pentru audieri.

Pentru documentarea activității infracționale a membrilor grupului infracțional organizat, au fost organizate la sediul Europol și Eurojust din Haga, în Elveția-Lausanne, dar și în România, întâlniri de coordonare, împreună cu autoritățile judiciare din Lausanne-Elveția, în urma cărora a fost încheiat un Acord de Echipă Comună de Anchetă.

Sursa: mediafax.ro

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura