Prețul carburanţilor continuă să crească

Preţul carburanţilor se scumpesc rapid nu doar în România, ci în toată Europa, ca urmare a creșterii cotațiilor internaționale, mai ales la motorină.

În ultima parte a lunii iulie și primele zile din august, consumatorii români au putut observa o creștere rapidă – scumpiri mici, dar dese – a prețuilor la carburanți în benzinării. Astfel, în doar zece zile, prețurile la carburanți au crescut în România în șase rânduri, cumulând o creștere de până la 29 de bani pe litru – ultima scumpire a fost chiar pe 4 august.

Benzina stagnează, iar motorina înregistrează o nouă creştere la început de weekend. În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă vineri 6,88 lei şi se găseşte la mai multe staţii Petrom şi Likoil din Bucureşti. Benzina stagnează la acest preţ de ieri.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,89 lei și 7,06 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,34 lei și 7,71 lei.

Cea mai ieftină motorină standard costă vineri 6,94 lei şi se găseşte la o staţie Lukoil din Bucureşti, bulevardul Preciziei, nr. 34, Sector 6. Ieri, motorina se regăsea la prețul de 6,91 lei. La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 6,95 lei și 7,06 lei. Motorina premium costă 7,30 lei și ajunge până la 7,57 lei.

Situația nu a apărut doar în România și este suficient să facem o comparație între prețurile medii din Europa. Astfel, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a prețurilor la carburanți din Uniunea Europeană, în data de 31 august prețul mediu ponderat al benzinei în UE era de aproximativ 1,8 euro pe litru, iar cel al motorinei de 1,64 de euro pe litru. Cu doar o săptămână în urmă, la 24 iulie, prețul mediu ponderat al benzinei era de circa 1,75 de euro pe litru, iar cel al motorinei de circa 1,6 euro pe litru, scrie romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura