PSD acuză o creștere artificială a euro și solicită BNR să asigure stabilitatea

PSD 2019

 PSD 2019

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Social-democrații au susținut, într-o postare luni pe Facebook, că este artificială creșterea euro, întrebându-se ce măsuri ia Banca Națională a României (BNR), care are obligația să asigure stabilitatea cursului de schimb și să supravegheze sistemul bancar.

„DACĂ NU EXISTĂ CAUZE NATURALE, ATUNCI CREȘTEREA EURO NU POATE FI DECÂT ARTIFICIALĂ. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută…dacă în jurul României euro scade…atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?”, precizează social-democrații, luni, pe pagina de Facebook a PSD.

Cursul de schimb leu/euro a încheiat vineri a treia săptămână cu un nou maxim istoric, de 4,7648 lei, ca urmare a unei creșteri de 0,17% față de miercuri, joi fiind zi nelucrătoare, potrivit datelor afișate de BNR, fiind a opta zi de creștere consecutivă. De la începutul acestui an până în prezent, leul s-a depreciat cu 2,16% în fața euro.

SURSA:MEDIAFAX

{module GAdsense national}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: