Se anunță ninsori abundente și ger cumplit

Vremea se schimbă radical. Un nou ciclon polar lovește România. De astăzi temperaturile scad brusc și din a doua parte a zilei, ploile se transformă în ninsoare în aproape toată țara.

„Astăzi asistăm la o răcire semnificativă a vremii în jumătatea de nord a țării, unde temperaturile vor deveni normale pentru perioada în care ne aflăm.

Vor fi precipitații în toate regiunile, iar dacă azi la început până în orele prânzului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și trecător lapoviță în partea de vest, centru, nord, nord-est, începând din a doua parte a zilei, acestea se vor transforma în ninsoare.

În timp ce în sud și sud-estul teritoriului, cerul va fi variabil pe parcursul zilei, seara și noaptea vor fi înnorări. Când vor fi precipitații acestea vor fi sub formă de ploaie și în special din a doua parte a nopții și în sud și sud-est, inclusiv în București, ploile se vor transforma în ninsori.

Ninsorile vor continua sâmbătă local în jumătatea de sud a teritoriului, dar trebuie menționat că ninsorile sâmbătă vor fi slabe cantitativ”, a anunțat Oana Catrina, meteorolog ANM, potrivit Digi24.

De astăzi se răcește semnificativ în jumătatea de nord a țării unde vor fi precipitații mixte, în timp ce în sud va ploua și vor fi temperaturi de până la 15 grade.

La munte precipitațiile treptat se vor transforma în ninsori, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla cu 80 de km/h. Mâine, răcirea vremii se va resimți și în jumătatea de sud a țării unde va ninge.

Apoi, vremea se va liniști. Va rămâne frig, nopțile vor deveni geroase, iar în zonele joase de relief va fi ceață. Ninsorile vor reveni abia luni noaptea.

Sursă: stiripesurse.ro

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura