Siminica Mirea: ”Premierul PSD, domnul Marcel Ciolacu, prelungește valabilitatea cardurilor la energie”

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, a anunțat că Guvernul Ciolacu prelungește valabilitatea cardurilor de energie pentru sprijinirea cetățenilor cu încă două luni. De acest sprijin au beneficiat peste 2,8 milioane de gospodării:

Premierul PSD, domnul Marcel Ciolacu, prelungește valabilitatea cardurilor la energie, ascultând cererile cetățenilor cu venituri reduse care se confruntă cu dificultăți în plată. Această măsură vine ca un răspuns la nevoile acestora, oferindu-le posibilitatea de a utiliza fondurile disponibile pentru facturile din lunile de iarnă.

Sprijin pentru 2,8 milioane de gospodării

Peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de sprijinul oferit prin cardurile de energie, iar 1,1 milioane mai au fonduri neutilizate. Valabilitatea cardurilor a fost extinsă până la finalul lunii mai 2024, asigurându-se că toți cetățenii pot folosi aceste fonduri pentru a acoperi cheltuielile din perioada iernii.

Măsuri de protejare a puterii de cumpărare

Prelungirea plafonării prețurilor pentru energie și limitării adaosurilor comerciale la alimente. Plafonarea tarifelor la RCA și dobânzilor la creditele bancare, oferind protecție pentru cei cu venituri mici și medii. Aceste măsuri reflectă angajamentul PSD pentru protejarea intereselor cetățenilor și asigurarea unei protecții sociale adecvate în diverse sectoare ale economiei.” a transmis senatorul de Olt.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura