Sindicaliştii Sanitas explică de ce anul 2024 începe cu un conflict de muncă

Ne interesează să demontăm minciunile aruncate de politicieni în spaţiul public doar cu scopul de pune în conflict categoriile de bugetari, a transmis vineri Sindicaliştii Sanitas referitor la începerea anului 2024 cu un conflict colectiv de muncă în sistemul sanitar.

”De ce începem 2024 cu un conflict colectiv de muncă?”, scriu, vineri, sindicaliştii Sanitas pe pagina de Facebook.

Aceştia explică faptul că sunt interesaţi de buna funcţionare a sistemului public de Sănătate şi a celui de Asistenţă socială, de siguranţa şi calitatea serviciilor oferite cetăţenilor, dar sunt preocupaţi şi de bunăstarea angajaţilor.

”Fără ei nu ar exista spitale, centre medicale, cabinete şcolare, farmacii ori centre sociale pentru copii, bătrâni sau persoane cu handicap! DA, ne interesează ca LEGEA, odată adoptată, să fie aplicată corect, integral, pentru toţi, inclusiv Legea salarizării! Şi DA, ne interesează să demontăm minciunile aruncate de politicieni în spaţiul public doar cu scopul de pune în conflict categoriile de bugetari: sănătatea contra învăţământ, învăţământ contra administraţie publică şi tot aşa…”, au scris sindicaliştii.

Aceştia afirmă că nu au o problemă cu cât câştigă profesorul sau poliţistul.

”Problema reală este că au trecut aproape şase ani, traiul de pe-o zi pe alta este mai scump cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă în 2018, iar legea nu se respectă în continuare. Problema reală este că astăzi salariul unui asistent debutant (3900 RON) se apropie de salariul minim, o diferenţă de doar 249 RON. Dacă guvernul va creştere salariul minim la 3700 RON în vara anului 2024 (+ 200 RON scutiţi de la plata impozitului), atunci o bună parte dintre angajaţii din cele două sisteme vor fi doar la o aruncătură de băţ de salariul minim pe economie”, au mai transmis sindialiştii.

Sanitas adună în continuare semnături pentru declanşarea grevei în sistem, scrie news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura