Statuia lui Decebal din Clisura Dunării, iluminată pe timp de noapte

statuie iluminata decebal dunare

statuie iluminata decebal dunareImagini feerice în Clisura Dunării. Cel mai important obiectiv turistic din zonă, uriaşa statuie cu chipul regelui Decebal, este, începând de seara trecută, iluminat. Basorelieful, cel mai înalt din Europa, este şi a doua cea mai înaltă sculptură în piatră din lume.

Turiştii care vor veni de acum înainte în zonă după lăsarea întunericului şi mai ales cei de pe navele de croazieră vor putea admira splendoarea basoreliefului.

Evenimentul îndelung așteptat de turiști și de administratorii pensiunilor din zonă a fost sărbătorit cu un grandios foc de artificii.

Cu această ocazie și podul din zonă a fost luminat în culorile drapelului național.

Statuia este cel mai vizitat obiectiv turistic din Mehedinți, atrage anual zeci de mii de vizitatori din țară și de peste hotare.

Statuia lui Decebal, înaltă de 55 m și lată de 25 a fost construită între localitățile Eselnița și Dubova. Uriașul basorelief este amplasat într-un cadru natural spectaculos în golful Mraconia, pe malul stâng al Dunării, unde fluviul are 120 de metri adâncime.

Lucrările au fost conduse de sculptorul Florin Cotarcea, iar pentru realizarea acestui proiect grandios 12 sculptori-alpiniști au lucrat timp de 10 ani, din 1994 până în 2004. Lucrarea a fost comandată de omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan și a costat peste un milion de dolari.

{module GAdsense national}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura