Vijeliile mătură județul Olt

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis două atenționări de cod galben și una de cod portocaliu de pentru mai multe județe ale țării și o informare de vânt puternic pentru aceste zile. Până în seara de marți, 2 aprilie, vor avea loc intensificări ale vântului, iar rafalele vor depăși chiar și 120 km/h.

ANM a emis astăzi, luni – 1 aprilie, o informare meteorologică de vânt puternic, în vigoare de astăzi, luni – 1 aprilie, până mâine, marți – 2 aprilie. Pentru seara aceasta, au fost emise atenționări de intensificare a vântului, dar și vijelii.

Cod galben 1 de intensificări ale vântului

În intervalul 1 aprilie, ora 20:00 – 2 aprilie, ora 08:00, vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55 – 65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100 – 110 km/h.

Cod galben 2 de intensificări ale vântului

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08:00 – 2 aprilie, ora 22:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii

Pe parcursul zilei de mâine, marți -2 aprilie, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55 – 65 km/h, iar local de 70 – 80 km/h. Pe alocuri, se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90 – 110 km/h.

În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.

Avertizare ANM: Cod portocaliu de vânt

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08:00 – 2 aprilie, ora 18:00
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Sursă: agrointel.ro

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura