Două săptămâni până la termenul pentru obţinerea vizei de flotant pentru românii care vor să voteze la europarlamentare şi locale

Legea electorală prevede, după modificare, că ,,cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 60 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care îşi au domiciliul”.

Cei care doresc să voteze la alegerile locale în altă localitate decât cea din buletin mai au la dispoziție foarte puțin timp pentru a obține o viză de flotant. Dacă nu o au deja în buletin la începutul lunii aprilie, nu vor putea vota la locale în localitatea în care locuiesc de fapt.

„Mai sunt două săptămâni în care pot să îşi ia viza de flotant. Dacă locuiesc în Bucureşti, dar nu au buletin de Bucureşti sau viza lor de flotant expiră, legea spune că trebuie, ca să votezi, să ai o viză de flotant cu cel puţin 60 de zile înainte de momentul votului. (…) Termenul limită, ca să o ai deja în buletin (viza de flotant, n.r.) este 5 aprilie”, a declarat Nicuşor Dan.

Ce documente sunt necesare pentru viza de flotant

Actele care trebuie prezentate la primărie pentru eliberarea vizei sunt:

Cerere de viza de flotant completată

– Act de identitate (carte de identitate sau pașaport)

– Documente care atestă dreptul de folosință a locuinței (contract de închiriere, titlu de proprietate, adeverință de la proprietar)

https://0063e743596ac1e4a28a80fdcd0b95a3.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

– Declarație pe proprie răspundere

Autoritățile locale pot solicita și alte documente, precum certificatul de naștere sau de căsătorie.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura