Marius Iancu: drepturi egale pentru toți tații din România

Polițiștii și militarii ar putea avea și ei dreptul la concediu paternal plătit, așa cum se dorește printr-un proiect de lege care a fost adoptat în luna noiembrie 2018 de Senat și care a primit marţi 10 martie, și votul deputaților. Tot ce mai rămâne e promulgarea și publicarea legii în Monitorul Oficial.

Pe marginea acestui subiect, deputatul de Olt, Marius Iancu, a făcut următoarea declaraţie: „Drepturi egale pentru toți tații. Am votat Proiectul de lege pentru completarea Legii concediului paternal nr. 210/1999, iar polițiștii, cadrele militare, soldații și gradaţii profesioniști, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor vor putea beneficia de concediu paternal de 5 zile plătit, precum și de majorarea acestuia cu 10 zile lucrătoare.” a declarat politicianul.

În prezent, Legea nr. 210/1999 asigură doar tatălui salariat acordarea unui concediu paternal de cinci zile lucrătoare. Pentru a beneficia de zilele libere plătite, tatăl trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să formuleze o cerere de concediu în maximum opt săptămâni de la nașterea copilului; să dovedească, cu certificatul de naștere al copilului, calitatea sa de tată; să se ocupe efectiv de îngrijirea copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura