Promisiunea lui Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu primarii: ‘În săptămânile următoare vom lua decizii concrete’

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, după o întâlnire cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, că săptămâna viitoare vor fi adoptate decizii concrete pentru descentralizarea fondurilor europene.

Premierul a avut marți o întâlnire cu primarii celor mai importante orașe ale țării, membri ai Asociației Municipiilor din România. Marcel Ciolacu susține că aceștia „au venit cu o abordare extrem de serioasă și de responsabilă despre dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă”.

O mare parte din întâlnire a fost consacrată reformelor și investițiilor din PNRR.

„Faptul că administrația locală este atât de conectată la acest adevărat Plan Național de Dezvoltare Economică a României reprezintă un impuls major pentru Guvern și administrația centrală să se miște mai repede și mai eficient. Eu și colegii mei din Guvern le-am răspuns tuturor solicitărilor care vizează măsuri pentru a susține finalizarea rapidă a acestor proiecte care vor îmbunătăți viața a milioane de români”, susține șeful Guvernului.

Acesta precizează că este un adept al descentralizării fondurilor europene către administrația locală, „iar în săptămânile următoare vom lua decizii concrete care să producă efecte vizibile în acest sens! Cred cu tărie că acesta este drumul corect pentru ca România să se dezvolte prin investiții importante folosind toți banii europeni disponibili”.

Sursă: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: