Social-democrații olteni îi cer lui Stănescu să candideze la șefia PSD

stanescu si oprescu

stanescu si oprescu

 Fostul vicepremier Paul Stănescu a prezentat, vineri, rezultatele discuţiilor purtate cu reprezentanţii organizaţiilor locale din Olt.

 Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a fost cel care a făcut publică decizia adoptată în forul de conducere al filialei Olt, for care a decis, pe de o parte, cine sunt cei 157 delegaţi ce vor merge la congresul extraordinar de sâmbăta viitoare, iar pe de altă parte a anunţat că membrii filialei îi cer lui Paul Stănescu să candideze la funcţia de preşedinte executiv al partidului.

 „Au reieşit două lucruri principale în urma discuţiilor: 1 – lista cu delegaţii, 157 de membri, care vor participa la congresul de pe 29 iunie, la Bucureşti şi 2- o rezoluţie prin care organizaţia PSD Olt, prin vocea, în unanimitate, a primarilor şi a celorlaţi delegaţi a cerut imperativ cadidatura domnului preşedinte Paul Stănescu la funcţia de preşedinte executiv al partidului la nivel naţional. Domn’ preşedinte le-a spus că înţelege dorinţa dânşilor de a fi reprezentaţi, mai ales că rezultatele Oltului au fost de fiecare dată nu bune, ci foarte bune, inclusiv acum, la Europarlamentare, organizaţia PSD Olt ieşind pe locul 2 pe ţară iar municipiul Slatina fiind unul dintre acele trei municipii reşedinţă de judeţ care au câştigat alegerile de la PSD, dar îşi rezervă dreptul de a se mai gândi la propunerea dânşilor“,a precizat Marius Oprescu.

Paul Stănescu a ocupat pentru câteva zile funcţia de preşedinte executiv al PSD, după încarcerarea lui Liviu Dragnea, renunţând însă atunci când preşedintele interimar al partidului, Viorica Dăncilă, a anunţat că va fi organizat un congres pentru alegeri la finele lunii iunie, Stănescu militând pentru un astfel de congres după alegerile prezidenţiale.

„Sunt într-o situaţie foarte delicată, şi la modul sincer spun lucrul ăsta, pentru că am spus public că nu voi candida la nimic. Sigur, sunt preşedintele organizaţiei PSD Olt şi nu m-am pus eu preşedinte al organizaţiei PSD Olt, am fost ales de colegii mei şi sunt puţin într-o situaţie foarte dificilă, pentru că eu ar trebui, în primul rând, să cred eu în proiectul care ar decurge de la acest congres, proiectul poltic. Va rămâne în ultimele câteva zile câte au mai rămas până la congres să mă gândesc bine, să analizez cu toţi colegii mei din judeţ, pentru că ce-i mai important pentru mine, recunsc, este organizaţia PSD Olt. Voi analiza şi voi decide în următoarea perioadă dacă voi candida la funcţia de preşedinte executiv“, a declarat Stănescu.

 Pe 29 iunie, delegaţii la congresul extraordinar al PSD vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului, urmând ca vicepreşedinţii actuali să fie deocamdată menţinuţi în funcţie până după organizarea alegerilor în fiecare filială.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura