ZIUA marilor decizii la PSD. Se va decide cu toate cărțile pe masă – ANTICIPATE sau Guvernul Cîțu

Partid PSD

Partid PSDPreşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, va avea marţi o întâlnire informală cu preşedinţii organizaţiilor judeţene ale partidului.

Variante aflate în lucru sunt:

  • PSD să formeze o majoritate ca să voteze Guvernul Florin Cîțu și să evite orice risc de anticipate, cu riscul ca noul cabinet PNL să emită OUG pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
  • PSD să meargă spre anticipate

Există și varianta intermediară să fie tărăgănată procedura parlamentară pentru învestirea/respingerea guvernului, însă la vârful PSD se dorește mai degrabă una din cele două soluții: anticipate sau învestirea unui guvern PNL.

Cât despre Cazul Sorinei Pintea sau problemele de la Caraș-Severin, președintele interimar, Marcel Ciolacu, a declarat luni că la şedinţa informală cu preşedinţii organizaţiilor de partid vor fi discutate și aceste probleme.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a propus suspendarea din partid a Sorinei Pintea.

Ciolacu

„Am luat act de propunerea domnului Zetea. Nu e un lucru de ascuns faptul că eu mâine (n.r. – marţi) voi avea o şedinţă informală cu toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, unde vom lua mai multe decizii. (…) Nu poţi să adopţi ceva într-o şedinţă informală. Nu e un caz, vom discuta tot contextul. (…) Vom şti ce avem de făcut şi eu cât conduc partidul nu voi lua anumite decizii către cazuri personale. Vom lua în discuţie care este abordarea partidului în astfel de cazuri. (…) Este o decizie care afectează întregul partid şi va fi o decizie pe care o să o iau împreună cu preşedinţii de organizaţii şi o să o comunic la următorul CEx”, a menţionat luni Marcel Ciolacu.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura