3 cazuri de Coronavirus în România

coviddddddddddd

covidddddddddddLa câteva zile de la confiramare primului caz de conoravirus din România, au apărut alte două cazuri, in zone diferite ale țării. Ambele persopane s-au întors recent din Italia, din zonele de risc. Autoritățile guvernamentale au confirmat existența a două noi cazuri de români infectați cu coronavirus – un bărbat de 45 de ani din Maramureș și o femeie de 38 de ani, din Timișoara. Starea de sănătate a femeii este „bună”, în vreme ce bărbatul este „într-o situație mai bună”, după ce ieri a avut un puseu de insuficiență respiratorie.

„Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbarul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Oficialul a mai precizat că, în acest caz, „nu vorbim de epidemie, tratăm niște infecții respiratorii”.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, au confirmat, existența a două noi cazuri de coronavirus depistate în România, în cadrul unei conferințe de presă comune, organizate la Guvernul României.

„În urma testelor, avem două confirmări pozitive de coronavirus. Primul, un bărbat de 45 de ani, din Maramureș, s-a întors în țară pe 24 februarie, s-a îmbolnăvit în Italia și a plecat acasă. Ajuns în România, având febră, s-a prezentat la spitalul dn Maramureș, a fost internat la clinica de boli infecțioase. Ieri, a fost transferat la centrul de boli din Cluj. Confirmarea a venit azi”, a spus Tătaru,.

„Al doilea caz, este o femeie, de 38 de ani, din Timiș. Pe 17 februarie, a mers la Bergamo, Italia, s-a întors în țară pe 25, când a prezentat stare alterată. A mers la spital pe 27, pentru o evaluare, i s-a făcut testare, tratament, a fost trimisă acasă, iar azi a venit testul pozitiv”, a precizat Tătaru.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d