Asistentele de la SJU, infectate cu COVID 19, sunt asimptomatice

Personalul Secției Boli Infecțioase de la Spitalul Judetean Slatina a fost testat, până în prezent, de trei ori, primele două testări fiind în integralitate negative. La cea de-a treia testare, efectuată în data de 29 mai, din cele 82 de teste recoltate, 3 teste au fost confirmate pozitive, restul fiind negative. Este vorba de trei asistente care și-au desfășurat activitatea în cadrul secției de Boli Infecțioase a SJU Slatina, toate fiind asimptomatice.
”În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați, către DSP Olt, toți contacții direcți ai asistentelor (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja unul sau mai multe teste negative).
Întreg personalul secției a folosit zilnic echipamentele de protecție standard, conform protocolului. În Secția Boli Infectioase a SJU Slatina au fost internați în total 72 de pacienți confirmați cu Covid – 19′, a anunțat Cătălin Rotea, manager SJU Slatina.

Potrivit aceleiași surse, până în prezent sunt șase angajați ai Spitalului Slatina, confirmați cu SARS CoV 2.

‘Înregistrăm un număr de 6 cazuri de angajați ai SJU Slatina, confirmați cu Covid – 19. Situația celorlalte trei cazuri este următoarea: asistenta angajată a secției ATI a fost externată în data de 23.05.2020. Toți contacții asistentei (pacienți și angajați SJU Slatina) au fost testați, rezultatele fiind negative;
asistenta angajată a secției Cardiologie este internată, în prezent, în cadrul secției Boli Infecțioase, cu simptome ușoare’, a completat Rotea.

Toți contacții asistentei din cadrul secției Cardiologie au fost testați, rezultatele fiind negative.

Asistenta angajată în cadrul Blocului Operator este internată, în prezent, în secția Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei din Blocul Operator au fost testați, rezultatele fiind negative.

Conform metodologiei de supraveghere pentru Covid – 19, în ultima lună, Spitalul Județean de Urgență Slatina și-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, folosind resursele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura