Chirurgul Cătălin Dudu se teme pentru viaţa sa din cauza Coronavirusului

Chirurgul Cătălin Dudu, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina,  se teme atât pentru viaţa sa cât şi a colegilor săi din cauza coronavirusului. Medicul susţine că până în acest moment nu a fost luată nici o măsură pentru protejarea personalului medical.

În contextul răspândirii coronavirusului nu am auzit până acum nici o măsura care să protejeze cea mai de preţ resursă şi anume personalul medical. Gândiţi-vă ce se va întâmpla dacă unul din colegii mei sau eu ne vom infecta, în câteva zile toţi vom deveni contacţi şi posibil infectaţi şi va trebui să ne izolăm. Cine va asigura urgenţele?” a adăugat medicul slătinean pe pagina sa de socializare.

Pentru a evita răspândirea coronavirusului, chirurgul Dudu propune câteva măsuri după cum urmează:
Propun spre revizuire următoarele masuri: Să fie stabilite clar spitalele care primesc pacienţi cu coronavirus şi aceştia să fie conduşi şi îndrumaţi doar acolo. Să fie protejate spitalele de urgenţă care vor trebui să asigure celelalte urgenţe curente. Să se oprească internarea cazurilor cronice şi să se facă ceva ca bolnavii cronici (diabetici etc.) să îşi poată lua reţeta fără să stea la coada în policlinica-propun intrarea în clădire conform programării la 15 minute. Să se limiteze numărul personalului medical ce lucrează zilnic în sensul păstrării unui număr suficient pentru urgenţe şi ţinerea acasă a celorlalţi prin rotaţie pentru a diminua şansele de a deveni infectaţi. Montarea spitalelor de campanie şi pregătirea lor. Prin restrângerea numărului de spitale putem începe să pregătim echipele de acolo pentru a şti exact cum se îmbrăca şi dezbrăca costumele şi ce măsuri trebuiesc luate pentru a se proteja.

Lista rămâne deschisă şi vă rog să adăugaţi şi alte măsuri.” a mai precizat medicul Cătălin Dudu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: